És temps de figues! Una temporada que és curta i que cal aprofitar. Avui us portem un clàssic, coca de figues amb pernil ibèric i ruca. La massa és un must a casa des que la vam descobrir: fàcil, no porta llevat ni cal que llevi. A més, amb aquestes quantitats en tens per a dues safates de forn, pots fer una coca per sopar i l’altra meitat, congelar-la. La recepta la vam veure al perfil d’Instagram d’Inés de Domingo, us el recomanem molt (si és que no el coneixeu!).

Som-hi?

Ingredients massa coca:

450 gr farina

250 gr cervesa

140 gr d’oli d’oliva sal

sal

Farcit (quantitats aprox, adapta-les al teu gust)

6 Figues tallades a quarts

100 gr Pernil ibèric

Fulles de ruca

Raig d’oli d’oliva

Preparació

Preescalfa el forn a 170º

Barreja bé tots els ingredients de la coca, forma una massa homogènia (no cal amassar gaire) i divideix-la en dues boles. Una la pots congelar si no la fas servir al moment.

En una safata de forn, poses paper i hi estires la massa amb els dits, que no quedi gaire gruixuda.

Quan tinguis el forn calent, enfornes la massa, que et quedi feta però no massa torrada, l’has d’anar vigilant. Cada forn és un món, en el nostre la tenim uns 15 – 20 min. Et quedarà cruixent, pot ser que se’t trenqui fàcilment, però queda boníssima!

Treus la massa del forn, la poses a sobre d’una taula de fusta, o on la serveixis, i deixes que es refredi una mica.

Aleshores reparteixes el pernil, per sobre les fulles de ruca, finalment les figues i acabes amb un rajolí d’oli d’oliva.

I a gaudir-la!

*** Com sempre, tots els ingredients d’aquesta recepta (excepte el pernil, de moment!) els pots trobar a la bioteca! I si tens dubtes, consulta’ns. Recorda també que et portem la compra a casa 🙂 

tienda bio barcelona

Botiga situada al barri de Gràcia on podràs trobar alimentació ecològica comprada directament a productors.